Tang liatelle med Paryktang (Gracilaria)
Har du ikke frisk paryktang (Gracilaria). Fordobles mængden af Tagliatelle
Ingredienser
Tomatsauce
- 1 stort Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Rørvigmix
- 2 spsk. Smør
- 2 dl. Muttitomater, hakkede
- 1/2 glas Glassoltørrede tomater i olie
- 3 spsk. Flydende grøntsagsbouillon
- 2 dl. Skyllede, hakkede krydderurter – gerne oregano, timian og lidt rosmarin
”Tang”liatelle:
- 200 gram Tagliatelle
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Isefjordsmix
- 200 gram Frisk Nudeltang – Gracilaria
Sådan gør du
Kog Gracilaria / Paryktang
- Den friske Gracilaria / Paryktang koges 10 min
Tomatsauce:
- Hak løg og hvidløg fint.
- Smeltsmørret i en gryde.
- Sauter løgene til de er klare, gerne let lysebrune.
- Tilsæt tangen og lad den sautere med et minuts tid.
- Blend mutti tomaterne med de soltørrede tomater og kom dem i gryden med løg og tang.
- Tilsæt flydende bouillon. Lad saucen simre i en halv times tid, til den er tyk og lækker.
- Vend friske krydderurter i og server den sammen med tangliatelle.
Tangliatelle:
- Kog tagliatelle efter anvisningen på pakken.
- Smelt smørret på en pande og lad det bruse op.
- Kom tangmix og evt. friskkogt tang en på panden og rør det godt sammen.
- Vend den brunede tangsmør med tagliatellen og den er klar.
Noter
Opskriften udviklet af : https://kokkenpaakanten.com/
Bemærk: Den frisk tang hedder på dansk paryktang eller nudeltang (Gracilaria er det latinske navn). Tangen er en rødalge, der når den koges bliver grøn.