Rødbede i sprød isefjordsfrakke, med sauce tangtare

Rødbede i sprød isefjordsfrakke, med sauce tangtare

Du vil blive overrasket over, hvor lækker en simpel ”rødbedemad” kan være. Dette mix af panko, tang, parmesan og rødbede, sammen med den cremede og skarpe sauce tangtare er et ”match made in heaven”. Et kærkomment og frækt supplement til frokostbordet.
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Forret, Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 stk. Rødbede
  • 2 dl. Pankorasp
  • 40 gram Vesterhavsost (eller parmesan)
  • 2 spsk. Isefjordsmix
  • 2 stk. Æg
  • 2 dl. Mel
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sauce tangtare:

  • 200 gram Cremefraiche 18 procent
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Kapers
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Rørvigmix
  • 1/2 stk. Hakket rødløg
  • 1 tsk. Isefjordsmix

Sådan gør du
 

  • Skræl rødbeden og skær den i 4 aflange stykker af ½ cm tykkelse
  • Kom pankoraspen i en skål og bland med salt, isefjordsmix og fintrevet vesterhavsost.
  • Kom æggene i en anden skål og pisk dem sammen med en gaffel.
  • Melet kommes i en tredje skål.
  • Vend rødbederne i mel, dernæst æg og til sidst rasp.
  • Steg rødbederne på en middelvarm pande til raspen er gylden og rødbederne er møre.
  • Giv til sidst lidt friskkværnet peber.

Sauce tangtare:

  • Vend creme fraichen forsigtigt sammen med alle ingredienserne og smag til.
  • Anret 4 skiver rugbrød med en sprød rødbede, en god skefuld sauce tangtare og pynt med de urter du har tilgængeligt.
  • Rød skovsyre, biblomme, forglemmig ej eller blot tusindfryd fra græsplænen er gode bud. Drys til sidst med lidt ekstra Isefjordsmix

Noter

Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/
Keyword Isefjordsmix, RørvigMix

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0