Rødbede i sprød isefjordsfrakke, med sauce tangtare
Du vil blive overrasket over, hvor lækker en simpel ”rødbedemad” kan være. Dette mix af panko, tang, parmesan og rødbede, sammen med den cremede og skarpe sauce tangtare er et ”match made in heaven”. Et kærkomment og frækt supplement til frokostbordet.
Ingredienser
- 1 stk. Rødbede
- 2 dl. Pankorasp
- 40 gram Vesterhavsost (eller parmesan)
- 2 spsk. Isefjordsmix
- 2 stk. Æg
- 2 dl. Mel
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Sauce tangtare:
- 200 gram Cremefraiche 18 procent
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Kapers
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Rørvigmix
- 1/2 stk. Hakket rødløg
- 1 tsk. Isefjordsmix
Sådan gør du
- Skræl rødbeden og skær den i 4 aflange stykker af ½ cm tykkelse
- Kom pankoraspen i en skål og bland med salt, isefjordsmix og fintrevet vesterhavsost.
- Kom æggene i en anden skål og pisk dem sammen med en gaffel.
- Melet kommes i en tredje skål.
- Vend rødbederne i mel, dernæst æg og til sidst rasp.
- Steg rødbederne på en middelvarm pande til raspen er gylden og rødbederne er møre.
- Giv til sidst lidt friskkværnet peber.
Sauce tangtare:
- Vend creme fraichen forsigtigt sammen med alle ingredienserne og smag til.
- Anret 4 skiver rugbrød med en sprød rødbede, en god skefuld sauce tangtare og pynt med de urter du har tilgængeligt.
- Rød skovsyre, biblomme, forglemmig ej eller blot tusindfryd fra græsplænen er gode bud. Drys til sidst med lidt ekstra Isefjordsmix
Noter
Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/