Rodfrugtrøsti med Søl og blæretang chips
Søl løfter smagen af grøntsagerne og giver desuden røstien et lille pift af dansk sensommer. Tangchips tilfører retten salt, umami og sprødhed. En skøn vegetarret.
Ingredienser
- 200 gram gulerødder i flere farver
- 100 gram persillerod
- 1 lille løg
- 200 gram blomkål
- 2 blade ramsløg eller 1 fed hvidløg (Evt en håndfuld brændenælder)
- 3 stk Æg
- 1 tsk. Søl
- 1 spsk kokosfiber
- 30 gram Blæretang (Frisk) Laves som tangchips først – Se anden opskrif.
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne, og pil løget
- Riv rodfrugter, løg og blomkål groft
- Skyl brændenælder og ramsløg, og hak dem
- om alle delene i en skål, og tilsæt æg, søl og kokosfiber
- Rør godt rundt
- Smag til med salt og peber
- Varm en slip let pande op over middel varme, og kom lidt olie på
- Hæld massen på panden, og steg den i 4-5 minutter, til den har sat sig
- Kom en tallerken oven på panden, og vend den om i et snuptag
- Lad røstien glide af tallerkenen og ned på panden, og bag den på den anden side i 3-4 minutter, til den er gennembagt
- Deles i fire stykker, og server den med blæretangchips ovenpå
- God som en del af frokostbordet eller med et par gode skiver lufttørret skinke som tilbehør
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD. Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen Fotograf Magnus klitten Forlaget: Lindhardt og Ringhof