Hvide asparges med karamelliseret Rørvig valle og sukkertang hollandaise
Når de hvide asparges kommer, så er sommeren for alvor på vej. Sukkertangen hjælper her til med legeringen af æggeblommerne, som et ekstra bindemiddel. Den brunede valle med den tørrede tang er en umamibombe af dimensioner og kan også kommes på en skindstegt fisk. En bøf eller henover en frisk tomatsalat.
Ingredienser
- 8-12 stk. Hvide asparges
- 200 gram Smør
- 2 stk. Æggeblommer
- Saft og skal fra ½ citron
- 20 gram Frisk sukkertang Du kan også købe tørret sukkertang, og putte stykkerne i 3% saltvand opløsning.
- 1/2 tsk. Salt
- 1 spsk. Rørvigmix
- 1 tsk. Tørrede, knuste hybenblade Kan undlades
- Biblomme, tallerkensmækker og rød syre til pynt Eller hvad du har tilgængeligt
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges. Start lige under hovedet og skræl hele vejen til bunden. Knækenderne af.
- Smelt smørret i en gryde og lad vallen synke til bunden.
- Hæld forsigtigt smørret fra vallen.
- Blanchér sukkertangen og hak den helt fint.
- Kom sukkertang, æggeblommer, en anelse salt og citronsaft og skal i en gryde.
- Tænd på 2-3 alt efter, hvor varm din kogeplade bliver.
- Hvis du er bange for at det skiller, så lav det i vandbad, hvor du koger vand op i en gryde og sætter en metalskål ned i og legerer æggeblommerne der.
- Pisk æggeblommerne skummende, sammen med sukkertang og citronsaft.
- Sukkertangen vil hjælpe på processen og gøre saucen ekstra luftig.
- Tilsæt nu langsomt smørret og bliv ved med at piske.
- Kog aspargsene i letsaltet vand i tre minutter. Kom ½ liter koldt vand i gryden.
- Tænd for gryden med vallen. Tilsæt 1 tks tangmix og lad vallen bruse op og karamellisere sammen med tangen.
- Anret de lune asparges og hæld hollandaise og karamelliseret valle henover.
- Pynt med biblomme, tallerkensmækker og rød syre. Drys med tørrede, knuste hybenblade.
Noter
Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/