Granola med Kattegatmix
En sprød og knasende granola, der kan bruges oven på alt lige fra grød til yoghurt eller koldskål – eller kan spises som et knasende mellem- måltid.
Ingredienser
- 1 dl Agavesirup
- ½ dl Vand
- 200 gram Speltflager
- 50 gram Cashewnødder
- 50 gram Græskarkerner
- 5 gram Kattegatmix
- 50 gram Blåbær Soltørret
- 15 gram Solbær Frysetørret
Sådan gør du
- Varm sirup og vand op
- Kom speltflager, cashewnødder og græskarkerner i en skål, og hæld den lune lage over
- Rør det godt sammen
- Kom savtangen i koldt vand
- Lad den bløde op i et par minutter, og kog den derefter i 10 minutter
- Skyl den i koldt vand, og hak den groft
- Rør den i blandingen
- Fordel massen på en bageplade med bagepapir, og rist den i ovnen i 20-25 minutter ved 160 grader, til den er gylden
- Lad den køle helt af
- Den bliver først helt sprød, når den er kold
- Tilsæt soltørrede blåbær og frysetørrede solbær
- Knus blandingen, og opbevar den i en beholder med tætsluttende låg
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof