Æggekage med søl (havets bacon)
Søl bliver også kaldt for havets bacon, og det er bestemt ikke uden grund. Tørret søl, som er ekstra tørret i ovnen, kan spises enten som chips eller drysses på en æggekage i stedet for bacon. Det smager vanvittig godt. Vi har efterhånden mødt mange som kan have svært ved at tro på at der findes noget tang som smager som bacon – men denne opskrift bevises det hermed.
Ingredienser
- 20 gram Søl(dulse)
- 8 stk æg
- 2 dl Fløde eller Ymer
Sådan gør du
- Tør den tørrede søl i ovnen i ca. 20 minutter, til den ønskede sprødhed opnås
- Slå æggene ud i en skål
- Tilsæt fløde, salt og peber, og pisk blandingen sammen med en gaffel i runde bevægelse
- Varm forsigtigt en pande med olie op
- Hæld æggemassen på panden.
- Skrab forsigtigt med en dejskraber fra bunden og op de første par minutter, indtil noget af æggemassen har sat sig lidt
- Lad derefter æggekagen stå ved svag varme, til den er færdig
- Hvis panden kan tåle det, kan du også bage den færdig i ovnen
- Pynt æggekagen med plukket brøndkarse, halve røde tomater og sprød søl
- Inden der siges velbekomme, kunne man jo nyde vores seaweed Pale Ale til æggekagen 🙂
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof